LUOMUPOSSUA         TUOTTEET         KYSYMYKSIÄ         TILATEURASTAMO         YHTEYSTIEDOT

Kaikki puolikkaan leikkuuvaihtoehdot

Esimerkkejä, mitä possunpuolikkaasta voidaan tehdä:

 

Kinkku

  • Perinteinen pyöristetty joulukinkku (n. 9 kg)
  • Juhlakinkku verkossa (6-7-8 kg, loppu kokolihana tai jauhelihana)
  • Kinkkurullat 2 kpl (3 - 4 kg)
  • Paistit (Ulko-, sisä-, kulma- jne.)
  • Paistijauhelihaa

 

Kare- eli paahtopaisti

  • Kokonainen uunipaisti (> 2 kg, luullinen, nahallinen)
  • Luuton paisti
  • Karekyljykset (6 – 8 kpl)

 

Kyljysrivi eli selkä

  • Kyljyksiä (30 –35 kpl)
  • File (Ulko- ja sisäfile)
  • Tai esim. 1/3 ulkofilettä ja 2/3 kyljyksiä
  • Luullista selkää palana

 

Kylki (kyljestä voidaan leikata useampaa sorttia)

  • Kastikepalaa (luutonta)
  • Paahtokylkeä eli grillikylkeä (2-4 palaa, luullista)
  • Ribsit eli rimpsuluut
  • Jauhelihaa
  • Kylkitasku
  • Kylkirullia (1-2 kpl)
  • Kokonaisena (n. 4kg)

 

Etuselkä

  • Kasler eli luuton niskapaisti (n. 2,25 kg)
  • Talouskyljykset (16 – 18 kpl)
  • Ns. kauppapalastelumalli (luullisia lihapaloja ja vähän talouskyljyksiä)

 

Lapa

  • Uunilapa (luullisia paloja 3 - 4 kpl)
  • Jauhelihaa
  • Pic-nic (1-2 kpl, 2 – 3 kg)
  • Lapa ja potka laparullaksi (ns. pikkukinkku 5 - 6 kg)

 

Potka

  • Halkaistuna (hernekeittomalli)
  • Jauheliha
  • Eisbein-potka (kokonainen)

 

Kaula, pää ja sorkat

  • Sylttypaloittelu (lihahyytelöainekset, päänpuolikas 4-5 palana)
  • Hernekeittopaloittelu (pieniä paloja)
  • Jauhelihaa
  • Sorkat halkaistuna

LUOMUPOSSUA         TUOTTEET         KYSYMYKSIÄ         TILATEURASTAMO         YHTEYSTIEDOT

Takaisin ylös